Traductor

21 de juliol 2009

Ricard Franch


A Ricard Franch (a la dreta en la foto -maig/09-), entrenador de Club Natació Vila-real , preparador de Yurema Requena i de l'equip nacional d'aigües obertes en el Campionat del Món de Roma-09 m'el va presentar en l'antiga Piscina Provincial de Castelló el meu mestre e inefable Pasqual Amposta "Piula".
Era un xiquet de 8 anys, corpulent i de gran facilitat per a nadar. Nascut a Castelló, al carrer Sogorb, on els seus pares regentaben una fleca. Pocs anys després, per desavinences amb un club de Castelló, es va incorporar a la disciplina de qui escriu en el Club Natació Vila-real (I sobre el acolliment del nostre poble a esportistes, en aquest cas de la capital, s'anota com a tema per un altre post). Els seus millors resultats els va obtenir entrenat anys després en el Club Natació Sabadell amb Paulus Wildeboer. Va ser finalista en Campionats d'Espanya absolut en l'estil papallona i va arreplegar tècniques d'entrenament del citat tècnic sabadellenc-holandès.
Entenc que com agraïment a facilitar la seua trajectòria esportiva i al estar poc considerat en la seua ciutat natal, va accedir en 1987 a entrenar al Club Natació Vila-real que ha culminat, després de diversos èxits en categories junior i absolutes, amb l'explosió de la nadadora d'aigües obertes més llorejada del nostre país.
Des d'ací, la nostra enhorabona a un bon treball. Tal vegada un quart lloc en un Campionat del Món siga un al•licient per a projectar noves fites i l'objectiu de Londres 2012 siga arribar a un podi.
I tant Ricard com Yurema són ambiciosos.
( Per cert, enhorabona a les xiques de sincro pel seu or. Quan no es creen traves al bon treball, s'arriben als objectius )

5 comentaris:

Pedro Font ha dit...

Tenia pensat fer un comentari en el meu blog felicitant Yurema, però a la vista del teu comentari, i donat que eres molt mes coneixedor del mon de la natació, prefereix aprofitar-me'n i simplement des d'ací felicitar tant Yurema com a tot l'equip que ha fet possible esta fita esportiva per a una nadadora del poble. No sols de futbol viu Villarreal.

Unknown ha dit...

Francesc, felicite tant a Ricard, Yurema i a tots els membres del Club, però crec que també es de justicia fer una menció molt especial a gent com tu que ha fet possible que la natació a la nostre ciutat tinga un nivell molt alt i mai sommiat.

Paco Montañés ha dit...

Gràcies Vicent, ojala no tinguerem "panxeta" per a llançar-nos a l'aigua... De debò, tot objectiu sempre té bojos darrere. I, per sort, ho gaudim, i molt, un menut cercle.. així és la vida. Salutacions.

Agustín ha dit...

Hola Paco,
La memòria és feble però la meua em diu que Ricardo va començar a entrenar-nos l'any 1987 o 1988. Jo vaig deixar de nadar en novembre de 1991 i Ricardo ja feia uns anys que entrenava al C.N. Vila-real.

Enhorabona, Yurema, Ricardo i tots els que heu fet que haja natació al poble.

Et deixe les travessies a Mallorca que m'ha enviat el club per el mes d'Agost per si estàs per ací:
SÁBADO 15 DE AGOSTO: TRAVESIA SANTIAGO CASAS (EL PEÑON-PORTITXOL) 2200 M

SÁBADO 29 DE AGOSTO: TRAVESIA ARENAL-CALA BLAVA (1800 M)

SÁBADO 5 DE SEPTIEMBRE: FORMENTOR-MAL PAS ( 7000 M )

SÁBADO 5 DE SEPTIEMBRE: SANTA PONÇA (600 M)


PENDIENTES DE FECHAS:

GRAN PREMI CIUTAT DE PALMA (3500 M)
CAN PICAFORT (2000 M)

També la nova piscina que ha obert al Colònia de Sant Jordi Mathew O'Connor, ex-olímpic que ha nadat amb el Mastbal, on s'han preparat els nadadors espanyols per al Mundial de Roma.
http://www.bestswimcentre.com/index.php?pageid=&lang=eng

Bon estiu!

Paco Montañés ha dit...

Gràcies, Agustín per la teua informació. Efectivament, tinc errors en les dates. Ho he canviat en el blog. Pel que fa a les travessies, no em trobe "en forma" aquest any. Estaré a Mallorca a l'agost i aprofitaré el temps ensenyant-li al meu fill alguna tècnica d'estils en la piscina de Margalluf, ja que està un poc verd i a la pròxima temporada inicia la natació competitiva. Bon estiu igualment !!.