Traductor

26 d’agost 2008

Ses vacances a les Pitiüses


Curiós i bonic l'article salat mallorquí que he escoltat aquestos dies i que dona el títol al bloc d'avui. Encomiable també l'esforç per mantenir els seus arrels lingüístics.

Em sap mal no haver participat en la blogosfera amb els meus comentaris, però em caia constantment la connexió, per sort gratuíta, a la Platja de Palmanova a Calvià.

Olímpiques vacances les gaudides i orgullós per l'actuació de Yurema Requena en la seua participació. Com expresse en el meu comentari en el blog Des de Vila-real, entenc el cabreig de Yurema perquè no s'havia preparat per a ser segona en els 10 Km d'aigues obertes a Pekín i no sentir-se al 100 % en una prova de 2 hores que tot es decideix en 5 minuts i amb una diferència de 20 segons, i com rivals especialistes de tot el Món, es deu notar molt.

Vaig remetre un SMS a Ricardo Franch a les 5:10 del dia 20 d'agost : "Ànim, Ricard. Pocs sabem lo que costa aquest esforç. A per Londres !". Confie parlar personalment amb Yurema i Ricardo, encara que dega pujar al esplèndid poblet de Vallat.

He pogut aprofundir aquest any sobre el nord de l'illa de Mallorca, en especial Alcúdia i Port d'Alcúdia. Han rebut els meus cànids el bateig en aigües mediterrànies al l'illot proper a l'Ermita de la Victòria. Bella la badia de Pollença amb coincidència a les interessants Converses Literàries a Formentor, encara que molts estàn mes pendents de trobar-se amb la "Obregón" que de la cultura.

No vull deixar de citar la visita a Port d'Andratx, on viuen els meus amics Gunn Britt i Ernesto. Contrasta la bellesa i sigularidad dels seus carrers amb el menyspreu que mereix la seua corrupció urbanística.

I ... a partir de demà vaig al poble, a la vora de Millars per a relaxar el meu esperit i el sentiment originari que són fonamentals en lo personal i familiar.

Seguim gaudint de les vacances. Salutacions.

6 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Paco, benvingut a casa. Per moments m'estava entrant la por escènica virtual des d'un Vila-real adormit pel dia i desert a les nits...
Yurema s'estima Vila-real i les vila-realencs estimem Yurema!

Anònim ha dit...

Llàstima Paco que no estigues demà a Santa Ponça per poder nadar la travessia.

A Mallorca com imagine sabràs el moviment de natació màster és molt potent
www.mastbal.com
www.esportsmasters.es

i espere que prompte ho siga també en Vila-real de la mà de Jorge Piquer.

La nit de Yurema em vaig recordar molt del meu ex-entrenador Ricardo Franch al que imaginava en Pekín i més quan vaig saber aquella nit estava a Vallat

Salut
Agustín Ceba, ara nadant al Mastbal.

Paco Montañés ha dit...

Hola, Agustin, salutacions. Encara que poc he parlat amb tu, recorde la teua particular tècnica d'estil. Pel que llig en la teua fitxa, mantens la "forma". Tal vegada a l'any que ve coincidim en una travesia màster. Per a tots els ex-nedadors he confeccionat un album de fotos de la Piscina de l'Ermita, preparada per a remodelar. De nou, salutacions.

Anònim ha dit...

Sí és cert, molt poc haurem parlat però a tu et recorde perfectament.
Especialment d'una concentració a l'Avinguda del Mar de Castelló després d'un retràs en l'obertura de la piscina Provincial on tu ens indicaves que "havíem de demostrar com nadàvem" damunt de l'asfalt. Tindria 12/13 anys.

El teu blog m'ha permés conèixer aspectes interns i externs de la natació castellonenca i vila-realenca que ignorava per complet així com la teua implicació en la mateixa que imaginava molta però no tal magnitud

El retorn a la natació va ser per accident - literalment ja que em varen llevar mitja rótula després d'un accident de tràfic, que sense ser jo el responsable em vaig dur la pitjor part.

A Palma he trobat molt ambient al Mastbal i poc a poc crec que he anat millorant - inclús l'estil - en una activitat que ara utilitze principalment per llevar-me l'estress diari.

A vore si podem coincidir per Palma
(o Vila-real)

Agustín

Paco Montañés ha dit...

D'acord Agustín, ens veiem a Mallorca !. Per cert, sóc resident insular, empadronat a Calvià, tenim un apartament en Palmanova i ens agrada la illa a tota la família. Seria interessant citar-nos si haguera una competició de natació que participaren vila-realencs, ja que és habitual al llarg de l'any. Fins a sempre !

Anònim ha dit...

Em pareix perfecte. Ara t'escric un e-mail perquè tingues el meu i així poder quedar quan estigues en Palmanova.
Agustín