Traductor

03 d’agost 2008

L'ambient olímpic i Yurema Requena


L'ambient olímpic impregna ja l'ambient i els medis de comunicació.

Com tècnic de natació i alhora ideòleg en aquesta província, fins ara la meua implicació havia estat parcial amb José Luís Ballester en 1988, format per el meu mestre Pasqual Amposta “Piula”, i com president de la Federació Provincial vaig presentar el seu homenatge en el Casino Antic de Castelló per a assistir a Seul-88. (Per cert, recorde l'estranyesa d'alguns sectors a l'expressar-me en valencià, després de més d'una dotzena d'anys de democràcia !). Amb David Ortega, que havia captat anys abans per a aquest esport des de les escoles de natació del C.N. Castalia, el meu paper era de director tècnic de la Federació i la seua assistència a Sydney-2000 representava una continuïtat que encara que a Atenes-2004 s'interrompia, en 2008 reapareixia a través de Yurema Requena.

La veritat és que és una mica més especial. L'havia entrenat als 11 i 12 anys com promesa i li havia inculcat, com a tots, l'ambició per superar-se i la humilitat. No era una estrella però li percebia una reserva potencial per explotar i una desimboltura per a afrontar els reptes. I va ser el meu pupil Ricard Franch qui, refereix per casualitat, descobrix les seues possibilitats en les aigües obertes. Ricard aplica tècniques d'entrenament molt rendibles i que es va adaptar Yurema de manera excel•lent.

Participarà el dia 20 d'agost en la prova que denominen marató (10 Km) a les 3 am en un canal que s'adapta a les condicions de Yurema. La posta a punt dels nadadors és de les qüestions més complicades en aquest esport i les avaluacions es presentaran després dels Jocs i generalment, com en les batalles, pels guanyadors.

I el meu desig és la major de les sorts per a la primera esportista local que acudeix a uns Jocs Olímpics i li recorde la meua màxima: ambició per superar-se i humilitat per a acceptar qualsevol resultat, dades que mantinc en la meua ment com característics de la idiosincràsia del nostre poble, de nou mal escrit en la web del Comité Olímpic Espanyol.

A dalt, l'edició d'aquest any de la prova més tradicional d'Espanya, el descens de la Ria de Navia, dedicant ànims als nostres representants.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola paco! Bona tarda!
Volia comentar-te que desde el Club anem a vore la prova de yurema desde la piscina de L'Ermita en una pantalla gegant.
Farem el historic 100x100 a la mateixa hora que Yurema per intentar ajudar-la encara que siga moralment a milers de km de distancia.
Tambe repartirem fartons i ortxata per tota la gent que vinga!!
Esperem que siga una gran festa per tota la gent que estimen la natació i al final inclus tinguem alguna cosa que celebrar!
Per favor pasam la teva adreça electronica per pasar-te el cartell que hem fet, i pugues publicar-ho!
Salutacions a la teva familia,
Una abraçada
Jorge.-

Anònim ha dit...

Disculpa Paco!!
Soc Jorge Piquer.-
Salutacions

Paco Montañés ha dit...

Hola Jorge : Vaja festa que farem ! Desgraciadament estaré de vacances a Mallorca fins al 27, que aniré al poble. La meua adreça és pacomont@costablancaklinikken.com . Espere el cartell per a publicar-lo ací. M'agradaria saber si Ricardo estarà en Xina al costat de Yurema. I espere un voluntari per a editar el blog que vaig confeccionar per a Yurema .. tu podries ser !! Si t'interessa, et remet les claus. És molt facil. Salutacions a la teua família i a tot el club. Ja veus que no he perdut l'afició !!!