Traductor

28 de setembre 2008

La tardor


Setembre per al treball em sol semblar a les pretemporades esportives. A partir d'elles i amb la seua projecció, intentem trobar la perspectiva per als següents mesos i enguany prevenir la esperada crisi, si m'arriba. A les hores, almenys estar preparat per fer acte de reconeixement adequat si la meua labor és professional i honrrada.

Una salutació i afectuós reconeixement al borrianenc Dani Vidal, participant en els Jocs Paralímpics de Pequín. Vaig veure les seues carreres en TV i el seu esforç és generós. Ha de ser un album de records inoblidables el pas en una olimpíada i ja van tres per a ell.

Parlar de l'equip de futbol del poble ja s'encarreguen millors bloggers a qui els agraïsc ens informen als pseudo-neòfits. La meua opinió és que m'agrada la modèstia amb que plantegen els encontres, els interessa guanyar, per supost, però amb estil propi i sense humiliar a la manera dels equips capitalins, amb el míser goig de la seua pròpia premsa.

La tardor es va afermant la idea que aquestos Nadals van a ser un poc diferents. Personalmente confie que baixarà el mercantilisme i podran apreciar-se més els xicotets detalls.

( La foto, bonica, encara que tan freda com la tardor. Observeu la "farola", destruïda. Ni tan sols sé com li diuen a la placeta. Per a mí és l'antic pati dels carros.)

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

Crisi també significa canvi: canvis en l'economia, però, sobretot, en la mentalitat de la gent... Darrerament, el que més pel que menys, s'ha viscut pensant en el treball/negoci com a mitjà per aconseguir un cotxe més llarg, un pis més gran, un xalet amb piscina... unes mamelles més grosses (les dones) o un mànec de tres pams i mig (encara que siga artificial, els homes)... Jo espere que això canvie també: el consum pel consum ha estat la base de la macroeconomia... la vida, l'amistat, l'afecte, els xicotets detalls -com molt bé dius-, la salut, el treball de qualitat, l'oci ben entés, ha de ser la base de l'economia domèstica i de les persones amb un mínim de trellat.
Aquesta crisi té una cosa molt bona: afecta els aturats i la gent modesta, però també afecta alguns que han arribat a dalt massa de pressa (constructors, promotors urbanístics i d'altres depredadors del capitalisme).
Salut, cervesa i Cèltic Submarí!