Traductor

28 de desembre 2008

Ojala fóra una inocentada ...


M'agrada veure, llegir o escoltar les notícies en un dia com avui. És una manifestació més de la nostra cultura.
Però aquest any m'ha entristit l'atac jueu sobre la franja de Gaza on viuen palestins després del pla de retirada unilateral israeliana de fa tres anys.
He llegit els blogs habituals però per damunt de les inocentades està la crua realitat d'un conflicte que els aliats occidentals han catalogat de desproporcionat, que pot ser el preludi d'una nova "intifada" i una divisió creencial del món més pròpia d'èpoques medievals.
Si aquest conflicte prossegueix, la crisi econòmica o la tristesa que em transmet la nova Plaça de la Vila, seran autèntiques inocentades.

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

Desgraciadament no és una innocentada, és un conflicte que ve de molt lluny. Els analistes diuen que és un mesura de pressió del govern israelià davant la nova època i/o política (¿?) que arribarà de la mà d'Obama... però triar, precisament, aquestes dates (que sempre s'han respectat a les tres cultures del Llibre: cristians, jueus i musulmans) per reiniciar les hostilitats amb els palestins de la franja de Gaza és molt trist i preocupant.
El 2008 va començar regular i ha acabat molt remalament... Bon 2009!