Traductor

26 d’agost 2008

Ses vacances a les Pitiüses


Curiós i bonic l'article salat mallorquí que he escoltat aquestos dies i que dona el títol al bloc d'avui. Encomiable també l'esforç per mantenir els seus arrels lingüístics.

Em sap mal no haver participat en la blogosfera amb els meus comentaris, però em caia constantment la connexió, per sort gratuíta, a la Platja de Palmanova a Calvià.

Olímpiques vacances les gaudides i orgullós per l'actuació de Yurema Requena en la seua participació. Com expresse en el meu comentari en el blog Des de Vila-real, entenc el cabreig de Yurema perquè no s'havia preparat per a ser segona en els 10 Km d'aigues obertes a Pekín i no sentir-se al 100 % en una prova de 2 hores que tot es decideix en 5 minuts i amb una diferència de 20 segons, i com rivals especialistes de tot el Món, es deu notar molt.

Vaig remetre un SMS a Ricardo Franch a les 5:10 del dia 20 d'agost : "Ànim, Ricard. Pocs sabem lo que costa aquest esforç. A per Londres !". Confie parlar personalment amb Yurema i Ricardo, encara que dega pujar al esplèndid poblet de Vallat.

He pogut aprofundir aquest any sobre el nord de l'illa de Mallorca, en especial Alcúdia i Port d'Alcúdia. Han rebut els meus cànids el bateig en aigües mediterrànies al l'illot proper a l'Ermita de la Victòria. Bella la badia de Pollença amb coincidència a les interessants Converses Literàries a Formentor, encara que molts estàn mes pendents de trobar-se amb la "Obregón" que de la cultura.

No vull deixar de citar la visita a Port d'Andratx, on viuen els meus amics Gunn Britt i Ernesto. Contrasta la bellesa i sigularidad dels seus carrers amb el menyspreu que mereix la seua corrupció urbanística.

I ... a partir de demà vaig al poble, a la vora de Millars per a relaxar el meu esperit i el sentiment originari que són fonamentals en lo personal i familiar.

Seguim gaudint de les vacances. Salutacions.

14 d’agost 2008

Per fi ...



Per fi ... els meus gossos es marxen de vacances. Dona, fill i jo, els acompanyem. Van trobar una bona coartada aquest any per la falta d'una vacuna i feliços estaran a les Illes Pitiüses.

Les seues condicions mínimes, tres passejos diaris (7, 14 i 23 hores) i com els pipi-cans estan a l'abast de casa, parada per a a lligar amb altres gossos, ja que per a això són políglotes o almenys tenen clares les seues interpretacions.

Enfront de noticies d'abandons d'animals en aquestes èpoques, el nostre cas és el contrari, ens acompanyaran enfront de la Badia de Palma (vegeu la foto des de la terrassa del nostre apartament) aquestes nits d'agost per visualitzar els Jocs Olímpics.

Tots feliços. (Sobretot després del èpic que pot resultar creuar el Mediterrani amb els dos gossos en la cabina de l'avió).

Fins a setembre !.

11 d’agost 2008

Yurema no nadarà sola


Interessant la idea de l'Ajuntament i el Club Natació Vila-real en el suport a Yurema Requena en Pekin.

He rebut el cartell anunciador de l'esdeveniment que diu de la jornada de portes obertes en la Piscina de la Mare de Déu de Gracia.

Per cert, instal·lació que passarà a millor vida dies després i que tractaré de plasmar en unes fotos i comparar-les amb aquella de 1966 que vaig participar en la seua inaguración.

Endavant, "pilleta" ( així li deia quan era un aleví de nadadora ), segur que no nadaràs sola !!

03 d’agost 2008

L'ambient olímpic i Yurema Requena


L'ambient olímpic impregna ja l'ambient i els medis de comunicació.

Com tècnic de natació i alhora ideòleg en aquesta província, fins ara la meua implicació havia estat parcial amb José Luís Ballester en 1988, format per el meu mestre Pasqual Amposta “Piula”, i com president de la Federació Provincial vaig presentar el seu homenatge en el Casino Antic de Castelló per a assistir a Seul-88. (Per cert, recorde l'estranyesa d'alguns sectors a l'expressar-me en valencià, després de més d'una dotzena d'anys de democràcia !). Amb David Ortega, que havia captat anys abans per a aquest esport des de les escoles de natació del C.N. Castalia, el meu paper era de director tècnic de la Federació i la seua assistència a Sydney-2000 representava una continuïtat que encara que a Atenes-2004 s'interrompia, en 2008 reapareixia a través de Yurema Requena.

La veritat és que és una mica més especial. L'havia entrenat als 11 i 12 anys com promesa i li havia inculcat, com a tots, l'ambició per superar-se i la humilitat. No era una estrella però li percebia una reserva potencial per explotar i una desimboltura per a afrontar els reptes. I va ser el meu pupil Ricard Franch qui, refereix per casualitat, descobrix les seues possibilitats en les aigües obertes. Ricard aplica tècniques d'entrenament molt rendibles i que es va adaptar Yurema de manera excel•lent.

Participarà el dia 20 d'agost en la prova que denominen marató (10 Km) a les 3 am en un canal que s'adapta a les condicions de Yurema. La posta a punt dels nadadors és de les qüestions més complicades en aquest esport i les avaluacions es presentaran després dels Jocs i generalment, com en les batalles, pels guanyadors.

I el meu desig és la major de les sorts per a la primera esportista local que acudeix a uns Jocs Olímpics i li recorde la meua màxima: ambició per superar-se i humilitat per a acceptar qualsevol resultat, dades que mantinc en la meua ment com característics de la idiosincràsia del nostre poble, de nou mal escrit en la web del Comité Olímpic Espanyol.

A dalt, l'edició d'aquest any de la prova més tradicional d'Espanya, el descens de la Ria de Navia, dedicant ànims als nostres representants.